Blind is niet meer nummer één, maar gaat wel op voor de honderd

Max Max
21 mrt. 2023, 09:15
21 mrt. 2023, 09:15
© IMAGO

Daley Blind staat de komende week voor een bijzondere mijlpaal in zijn interland-carrière. De linksback van Oranje kan namelijk zijn 100e interland in het shirt van Oranje gaan spelen. Dat zal vermoedelijk echter niet als basisspeler zijn, zo merkte Koeman op tijdens de persconferentie.

"Ik heb Daley verteld dat hij niet de eerste linksback is. Maar ik sluit ook niet uit dat hij bij de selectie blijft", vertelde Koeman maandag op een persconferentie van Oranje in Zeist. "Iedereen die nu bij de selectie zit, heeft de leeftijd om volgend jaar nog op het EK te spelen."

Koeman beloofde wel dat Blind zijn 100e interland gaat spelen in de komende twee duels met Frankrijk of Gibraltar: "Hij krijgt de kans om zijn honderdste interland te spelen. Of hij er daarna bij blijft, hangt ook van de speeltijd bij zijn club af."

Tot nu toe speelde Blind sinds de winterstop slechts 157 minuten voor zijn club Bayern München. Daar tekende hij een contract tot het einde van het seizoen met de optie voor nog een jaar. Blind vertrok bij Ajax, waar hij de afgelopen seizoen zeer succesvol was, maar onder trainer Alfred Schreuder op de bank was beland.