'Danjuma werd aangehouden voor poging tot moord'

Max Max
14 jun. 2020, 16:37
07 jun. 2024, 12:41
© IMAGO

Een bizar verhaal over international Arnaut Danjuma Groeneveld in the Sun dit weekend. Kort voordat bijna heel Europa in Lock-down ging werd de 23-jarige Nederlander namelijk aangehouden op verdenking van poging tot moord. Het bleek uiteindelijk om een persoonswisseling te gaan, maar 'het was beschamend', aldus Danjuma tegenover de Engelse tabloid.

De speler van Premier League-club AFC Bournemouth liep op 16 maart gewoon door de stad, toen hij ineens staande werd gehouden. ,,Twee agenten stapten uit en zeiden dat ik mijn handen op het dak van de auto moest houden."

,,Ik vroeg: ‘Wat heb ik gedaan?’ Ze schreeuwden dat ik mijn mond moest houden en mijn handen op het raam moest drukken. Dat deed ik, waarna ik weer vroeg wat ik had gedaan. Maar de agenten wilden niets zeggen en wachtten op assistentie. Toen de andere agenten er waren, vroeg ik het opnieuw. Het was echt beschamend. Mensen liepen langs en maakten foto’s”, vervolgt Danjuma zijn bizarre verhaal.

"Ik raakte gefrustreerd en heb dingen gezegd die ik niet had moeten zeggen. Ik was zó boos. Uiteindelijk zei een agent: ‘Je bent niet diegene die we zoeken, je mag gaan."