De Boer: 'Het wordt een zware kluif

Max Max
26 jun. 2021, 21:54
26 jun. 2021, 21:54
© IMAGO

Bondscoach Frank de Boer weet natuurlijk dat Oranje geen klagen heeft over de helft van het speelschema waarin het is beland. Toch wil de Boer absoluut niet van onderschatting weten. Hij zei vanmiddag: "Het gaat een zware kluif worden." Tsjechië staat erom bekend dat ze graag vroeg druk zetten. "Dat deden ze in maart tegen de Belgen in België. En dat leverde 1-1 op."

De Boer geeft nog niet prijs of hij met Malen of Weghorst in de spits start: "Als ze vroeg drukken, dan kan het zijn dat je snelheid nodig hebt. Maar het is ook zo dat je dan kunt zeggen dat je een aanspeelpunt nodig hebt. Jullie zien zondag wel wie er speelt."

De Boer is te spreken over de ontwikkeling van Donyell Malen: "Van Nistelrooy zei dat Malen zijn internationale doorbraak heeft beleefd. En hij heeft gelijk. Iedereen kijkt naar dit EK. Maar als hij start, moet hij het weer laten zien. Hij heeft de kwaliteiten om internationaal een grote speler te worden. Als je een kenner bent en je houdt van voetbal, dan zie je dat. Of ik een kenner ben? En of ik van voetbal hou? Zeker. En ik hou ook van winnen. Wanneer ons toernooi geslaagd zal zijn? Ik heb weleens gezegd als we bij de beste vier ploegen zouden eindigen. Maar het doel is de grachten. Dus niet de finale halen, maar de finale winnen. Dan is het helemaal geslaagd. Maar er zijn zes of zeven teams die dat ook denken, met veel kwaliteit."

De Boer wil niet teveel spreken over een gunstige kant van het schema: "Of we aan de meest gunstige kant van het schema zitten? Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. De route is gunstig want als we winnen hebben we vijf dagen voor de wedstrijd in Bakoe wordt gespeeld. De tegenstander is voor mij nu een bijzaak, want we kijken helemaal niet naar de volgende wedstrijd. We kijken naar de Tsjechen en daar krijgen we een grote kluif aan."

Lees meer over:

Frank De Boer WK 2022