De Boer: 'Ik heb zeker lichtpuntjes gezien'

Max Max
06 jun. 2021, 21:23
06 jun. 2021, 21:24
© IMAGO

Bondscoach Frank de Boer was na afloop van het duel tegen Georgië redelijk tevreden over het Nederlands elftal. Ook al kon er nog veel beter, De Boer zag wat lichtpuntjes in het spel van Oranje waarmee hij verder kan.

De Boer zei tegenover de camera van de NOS: "We begonnen nog wel goed. Daarna maakten we geregeld een verkeerde keuze. Daar kregen zij ook een grote kans uit. En later nog eentje. Dat moet beter. Ik heb wel lichtpuntjes gezien, zowel in balbezit als balverlies."

De Boer analyseerde verder: "We hadden het wat meer man op man gezet, zodat de wingbacks sneller druk konden zetten op hun backs. Zij spelen normaal altijd 4-3-3, maar gingen nu opeens 5-3-2 spelen. Al speelden zij meer 5-2-3, met die aanvallers. Ik vond dat wij de ruimtes aan de zijkanten beter hadden moeten benutten. Dat hebben we in de rust aangegeven. In de tweede helft kwamen we daardoor meer aan voetballen toe."

De Boer was blij voor Weghorst, die zijn eerste goal maakte: 'Ik zei tegen hem toen we na rust het veld opliepen: 'Jouw moment gaat komen.' Ik vond hem al goed spelen, dus dat gevoel had ik gewoon. Het is fantastisch dat hij die beloning heeft gekregen." Weghorst werd vervangen door Malen, die voor een ander spel zorgt met zijn diepgang: "Je moet daarom heel goed kijken wat je nodig hebt tegen een tegenstander. Bij een lange bal heb je aan Wout weer een heel goede speler."

De bondscoach heeft in elk geval vertrouwen in het EK: "De taken die we moesten uitvoeren, dat kwam de meeste keren uit. Ik heb ook mooie combinaties gezien. Zowel in balbezit als balverlies heb ik verbetering gezien. We hebben nog een week; en dan zijn we er helemaal klaar voor. Dat zeiden de jongens net ook."

Lees meer over:

Frank De Boer WK 2022 Georgië