De Boer legt keuzes in opstelling uit

Max Max
07 okt. 2020, 21:02
07 okt. 2020, 21:02
© IMAGO

Bondscoach Frank de Boer heeft in zijn eerste opstelling bij het Nederlands elftal niet gekozen voor zijn sterkste opstelling. De nieuwe trainer van Oranje kiest ervoor zijn spelers niet te zwaar te belasten, met het oog op de duels tegen Italië en Bosnië.

 Tegenover de camera van de NOS zei hij: "Nou, het liefst start je met je sterkste opstelling, maar dat is een beetje lastig, gezien de wedstrijden die eraan komen."

Hij vervolgt: "Iedereen is inzetbaar, maar ik mag maar zes keer wisselen, dus moeten er vijf spelers negentig minuten spelen. We moeten iedereen fris hebben voor de duels met Bosnië en Italië, dat is het allerbelangrijkst."

Onder de lat kiest De Boer voor Tim Krul, en niet voor Jasper Cillessen. "Jasper heeft een blessure gehad en is pas net weer fit. We willen hem goed optrainen en kijken hoe hij ervoor staat. Van Tim weten we dat hij helemaal fit is, hij heeft ook goed gepresteerd bij zijn club, dus nu kies ik voor Tim. Maar dat wil niet zeggen dat dat in de volgende wedstrijd weer zo is."

Lees meer over:

Mexico Frank De Boer WK 2022