De Boer reageert op boze Cillessen

Max Max
05 jun. 2021, 18:02
05 jun. 2021, 20:09
© IMAGO

Bondscoach Frank de Boer kwam vanmiddag tijdens de persconferentie kort terug op de reactie van doelman Jasper Cillessen op het niet selecteren van hem voor het EK. De doelman was woest op de bondscoach, die besloot hem thuis te laten in verband met een coronabesmetting.

De Boer reageerde nuchter op de reactie van zijn beoogde eerste keeper:"Hij staat er zo in. Ik baal net zo erg van de situatie als Jasper. Hij is een hele goede keeper en dat heeft hij ook bewezen voor Oranje. Zondag hadden we het gevoel dat het goed zou aflopen, al hadden we toen al zorgen. Want stel dat het langer zou duren?"

De bondscoach wilde niet tot het laatste moment wachten: "Ik moest een keuze maken. Gaan we voor een niet-fitte keeper die je in één tot twee weken klaar moet stomen? Wij hebben besloten dat niet te doen."

De Boer vindt ook dat er een verschil zit tussen keepers en veldspelers: "Een keeper laat je na een blessure niet even 20 minuten meespelen om te wennen. Die vlieger gaat niet op. Je wilt een honderd procent inzetbare speler. Dat is Jasper niet en we weten niet hoe lang het gaat duren. Zoals gezegd heb ik vertrouwen in de keepers die ik nu heb. Hoe vreselijk ik het ook vind voor Jasper, zijn we tot die conclusie gekomen."