De Boer: 'We proberen zo snel en direct mogelijk te spelen'

Max Max
26 mrt. 2021, 15:19
© IMAGO

Tijdens de persconferentie vrijdagmiddag keek bondscoach Frank de Boer nog een keer terug op het treffen met Turkije van afgelopen woensdag. Er was uiteraard veel kritiek op het spel van Oranje. Het zou te traag gaan en er zou veel gebreid worden.

De Boer reageerde op deze kritiek:  "Wij proberen altijd zo snel en direct mogelijk te spelen. Het gaat ineens over het breien ofzo, terwijl we de laatste wedstrijden volgens mij het hoogste aantal van balsnelheid en vooruit spelen hadden. Dus het is niet zo dat wij rustig aan hebben gedaan."

 "Ik weet niet of je gisteren Spanje hebt gezien, die hadden het ook verschrikkelijk lastig tegen Griekenland. Dan probeer je gaatjes te vinden, dat is heel moeilijk", doelde hij op het gelijkspel van de Spanjaarden tegen Griekenland.

"Dan moet je soms risico nemen, dat doen we ook. De ene keer lijd je dan meer balverlies, misschien ook door de tegenstander, anderzijds door de vorm van een speler of het team. Ik denk dat wij altijd proberen zo snel en direct mogelijk te spelen. Daar hebben we ook de types voor. Daley speelt bij Ajax op zo'n manier, zijn eerste gedachte is altijd vooruit. Frenkie wil ook altijd vooruit spelen. Volgens mij hebben we ook bijna niet teruggespeeld op Tim (Krul, red.), bijvoorbeeld."

Toch ging niet alles goed bij Oranje, zo weet De Boer ook: 'Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je kansen creëert. We hebben in de eerste helft een paar redelijke aanvallen gehad met Donyell Malen. Dat wil je gewoon meer zien. Dan gaat het om kleine details. Hopelijk kunnen we die details die we gemist hebben meenemen naar het duel met Letland."

Lees meer over:

Turkije Frank De Boer WK 2022