De EK-selectie van Oranje voor EK 2020

Max Max
26 mei 2021, 15:03
29 jun. 2021, 20:34
© IMAGO

De definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het EK 2020 is bekend. Bondscoach Frank de Boer heeft zojuist de 26 namen van de spelers die mee mogen naar het EK bekendgemaakt.

Frank de Boer moest van zijn voorselectie van 34 spelers een selectie samenstellen van 26 internationals. Vanmiddag werd al bekend dat Steven Bergwijn één van die afvallers was. Later werd bekend dat ook Hans Hateboer, Rick Karsdorp, Jeremiah St. Juste, Kenny Tete, Tony Vilhena en Anwar El Ghazi niet meegaan naar het EK.

Jasper Cillessen is er niet bij wegens corona. Hij werd vervangen door Marco Bizot. Donny van de Beek was oorspronkelijk wel opgeroepen, maar moest het trainingskamp van Oranje vroegtijdig verlaten vanwege een liesblessure. Frank de Boer besloot geen vervanger op te roepen. Daarom heeft Oranje nu 25 spelers die meegaan naar het EK.

De complete selectie van Oranje voor het EK 2020 ziet er daarom als volgt uit:

Selectie Nederlands Elftal

Keepers:

Tim Krul, Maarten Stekelenburg en Marco Bizot.

Verdedigers:

Stefan de Vrij, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Nathan Aké, Denzel Dumfries, Joël Veltman, Patrick van Aanholt, Owen Wijndal en Jurriën Timber.

Middenvelders:

Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum, Marten de Roon, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch en Teun Koopmeiners.

Aanvallers:

Memphis Depay, Steven Berghuis, Luuk de Jong, Donyell Malen, Quincy Promes, Cody Gakpo en Wout Weghorst.

De keuzes van Frank de Boer zijn selectie

De Boer moest enkele stevige keuzes maken voor zijn EK selectie. Hij werkte, net als voorganger Ronald Koeman, meestal met een vaste kern. Echter kwamen er de afgelopen tijd wel wijzigingen in die kern, doordat spelers weinig speelden bij hun club of door blessures.

Zo werd al eerder bekend dat aanvoerder Virgil van Dijk niet mee zou gaan en zag de Boer tot zijn spijt dat Steven Bergwijn en Donny van de Beek weinig tot niet speelden bij hun club. Vd Beek mag dus alsnog mee naar het EK, Bergwijn viel wel af.

De Boer haalde als verrassing nog St. Juste, El Ghazi en Karsdorp bij de voorselectie. Zij overleefden de schifting echter niet. Wout Weghorst, over wie ook veel te doen was, gaat wél mee naar het EK.

Lees meer over:

Selectie Frank De Boer WK 2022