De rugnummers van Oranje

Max Max
02 jun. 2021, 14:02
02 jun. 2021, 14:02
© IMAGO

Met welke rugnummers spelen de spelers van het Nederlands elftal, en waarom hebben ze juist dat rugnummer gekozen of toegewezen gekregen? Vanochtend werden de rugnummers van Oranje voor het EK 2020 bekend, met enkele opvallende zaken.

Zo heeft doelman Maarten Stekelenburg nummer 1 toegewezen gekregen. Tim Krul, zijn concurrent voor de plek onder de lat, speelt met nummer 13. Wil dat iets zeggen, of niet?

Achterin heeft Denzel Dumfries nummer 22 gekozen, terwijl Joël Veltman nummer 2 heeft. Het lijkt er echter toch echt op dat Dumfries de eerste man is aan de rechterkant. Nummers 3 en 4 zijn voor De Ligt en Aké, terwijl Stefan de Vrij nummer 6 koos. Wijndal speelt met nummer 5, dat voor de linksback. Daley Blind heeft zijn vertrouwde nummer 17 gehouden.

Verder is opvallend dat spits Memphis nummer 10 heeft en Steven Berghuis nummer 7. Middenvelders Marten de Roon en Frenkie de Jong, toch twee beoogde basisspelers, dragen respectievelijk nummer 15 en 21, terwijl Wijnaldum zijn vertrouwde 8 achterop heeft. Luuk de Jong eiste nummer negen op en Wout Weghorst 19. Quincy Promes speelt tenslotte met nummer 11.

In de Tweet hieronder vind je alle rugnummers van Oranje: