Geëmotioneerde Van Gaal: 'De jongens wilden dat ik bleef'

Max Max
15 nov. 2021, 21:57
15 nov. 2021, 21:57
© IMAGO

Bondscoach Louis van Gaal zit voorlopig in de lappenmand. De bondscoach van Oranje liep een breuk in zijn heup op toen hij afgelopen zondagavond viel en zit sindsdien in een rolstoel. Toch blijft hij bij Oranje en doet hij er alles aan zoveel mogelijk bij het team te zijn.

"Iedere beweging doet pijn, daarom zit ik in een rolstoel. De jongens en de stafleden willen graag dat ik blijf. Dan moet ik blijven", aldus een emotionele Van Gaal. "Dat is ook weer heel positief. Dat zegt eigenlijk alles. Ik ben een emotioneel figuur."

Van Gaal liep door zijn val een breuk in zijn heup op: "Het is de trochanter minor, dat is een bot en daar zit een breukje in. En de iliopsoas die hecht daaraan en dat is een stabilisator. Ik hoop dat je het allemaal kunt volgen. Ik heb ieder botje uit mijn hoofd moeten leren bij de academie voor lichamelijke opvoeding in het eerste jaar. Dat komt goed van pas nu.”

Hij probeert zijn mannen nu zo goed en kwaad als het kan voor te bereiden op het duel met Noorwegen van morgenavond: "Het ziet er niet uit natuurlijk, dat begrijp ik ook wel. Maar volgens mij is coachen verbaal en doe je dat met je brein. Met je presentatie overtuig je het elftal. Ik heb alles gedaan wat ik normaal ook zou doen.”

Lees meer over:

Noorwegen WK 2022 Louis Van Gaal