Gratis Nederland - Tsjechië kijken vanuit het buitenland

Max Max
27 jun. 2021, 10:00
© IMAGO

Ben jij een voetbalfan? Dan volg je het Europees Kampioenschap vast en zeker op de voet. Nu de poulefase voorbij is, is het tijd voor de achtste finales. Maar ben jij toevallig net op vakantie in het buitenland? Dan kan het lastig zijn de wedstrijd van Nederland tegen Tsjechië te kijken, al helemaal als je er verstaanbaar commentaar bij wilt. Gelukkig is er een trucje waardoor dit wel kan: het gebruiken van een VPN.

Nu Nederland eerste is geworden in de poule, zijn we natuurlijk super benieuwd hoe ver ze uiteindelijk zullen komen. Ben jij op dit moment op vakantie, bijvoorbeeld in Spanje? In Spaanse kroegjes hebben ze helaas niet altijd Nederlandse wedstrijden op staan. Als ze dit wel hebben, moet je luisteren naar onverstaanbaar Spaans commentaar. Niet ideaal dus.

Geoblokkade tijdens kijken in het buitenland

Ook kijken via de NPO Start app op jouw telefoon of tablet kan niet zomaar. Als je dit doet, krijg je in het buitenland namelijk de melding: “deze video is niet beschikbaar op uw locatie”. Dit komt doordat de NOS alleen Nederlandse uitzendrechten heeft. Balen, want het zou een goede oplossing zijn om vanuit jouw luie (stand)stoel deze wedstrijd te kijken. 

Installeer een VPN om jouw virtuele locatie aan te passen

Gelukkig is er een manier waarop dit wel kan. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw virtuele locatie aanpassen naar Nederland. Hierdoor lijkt het alsof je in Nederland de wedstrijd kijkt, terwijl dit eigenlijk helemaal niet zo is.  

Hoe doe je dit? Simpel: met behulp van een VPN (virtual private network). Een VPN-verbinding verloopt via een extra server. Iedere server heeft een eigen IP-adres, die jouw locatie doorgeeft aan bijvoorbeeld streamingdiensten. Wanneer je zonder VPN een wedstrijd wilt kijken, geeft hij jouw daadwerkelijke locatie door en krijg je dus een blokkade. Echter, wanneer je een VPN installeert, kun je verbinding maken met een Nederlandse server, waardoor het lijkt alsof je je daar ook bevindt. Je kunt dan gemakkelijk via de NPO Start app de wedstrijden volgen. 

Gratis wedstrijden kijken zonder vertraging

Er zijn veel verschillende VPN’s waaruit je kunt kiezen, zowel gratis als betaalde varianten. Wil je de wedstrijden streamen zonder vertraging? Dan is het slim om voor één van de betaalde opties te kiezen. 

Hierbij is het handig om te weten dat alle grote en snelle VPN aanbieders een proefperiode aanbieden. Dit kan in de vorm van de eerste maand gratis gebruik of een niet goed-geld-terug-garantie voor een periode van 30 dagen. Dit laatste geldt bijvoorbeeld voor NordVPN en ExpressVPN. Als je dus nu één van deze abonnementen neemt, kun je dus alle wedstrijden van Oranje op dit EK volgen zonder te hoeven betalen. Zo kun je dus voor nog geen dubbeltje op de eerste rij zitten.

Lees meer over:

WK 2022 Tsjechië