Het speelschema van Oranje in de EK-kwalificatie voor EK 2024

Max Max
10 okt. 2022, 13:43
10 okt. 2022, 13:43
© IMAGO

Nadat bekend werd in welke poule Oranje zit in de EK-kwalificatie voor het EK 2024 werd een dag later ook het speelschema bekendgemaakt. Oranje start de kwalificatiereeks met het loodzware uitduel in en tegen Frankrijk.

Gisteren werd bekend dat Oranje in de nieuwe EK-kwalificatiecampagne gekoppeld is aan Frankrijk, Ierland, Griekenland en Gibraltar. Vooral tegenstander Frankrijk uit pot 2 is een zware kluif voor het team dat dan weer onder leiding van Ronald Koeman zal staan.

Op vrijdag 24 maart is Frankrijk-uit het eerste duel, drie dagen later gevolgd door een thuisduel met Gibraltar. Omdat Oranje in de Nations League Final Four zit, worden er in juni geen kwalificatieduels gespeeld door Oranje.

Na de zomerstop vervolgt Oranje de kwalificatie in september met een thuiswedstrijd tegen Griekenland (7 september) en een uitwedstrijd tegen Ierland (10 september). De thuiswedstrijd tegen Frankrijk is gepland op vrijdag 13 oktober en op 16 oktober gaat het elftal naar Griekenland. De kwalificatiereeks wordt in november 2023 afgesloten met een thuiswedstrijd tegen de Ieren (18 november) en als laatste het uitduel met Gibraltar op 21 november.

Lees meer over:

EK 2024 Duitsland Frankrijk