Het WK 2022 in Qatar is begonnen voor het Nederlands elftal!

Max Max
25 nov. 2022, 07:29
25 nov. 2022, 13:30
© IMAGO

Het wereldkampioenschap voetbal is afgelopen maandag officieel begonnen voor het Nederlands elftal. Nederland, dat uitkomt in groep A op het WK, heeft afgelopen maandag zijn eerste wedstrijd gewonnen op het WK. De eerste wedstrijd vond plaats tegen de winnaar van de Afrika cup Senegal. Het Nederlands elftal speelde een povere wedstrijd, echter wist het door vechtlust en doorzettingsvermogen een overwinning uit het vuur te slepen tegen Senegal. De inbreng van Memphis Depay was mede erg belangrijk voor de ploeg van Louis van Gaal. Door deze wissel kwam er veel meer aanvallende dreiging vanuit het Nederlands Elftal. Het eerste doelpunt van werd via een schitterende kopgoal gemaakt door PSV’er Cody Gakpo. Het tweede doelpunt kwam op naam van Ajacied Davy Klaassen.

Aankomende vrijdag 25 november staat de tweede wedstrijd van het Nederlands elftal op het programma. Het Oranje van Louis van Gaal speelt dan tegen Ecuador. Afgelopen zondag versloeg Ecuador het gastland Qatar in een eenzijdige wedstrijd met 2-0. Beide doelpunten werden gemaakt door de voor Fenerbahçe uitkomende Enner Valencia. De kans is groot dat veel supporters van het Nederlands elftal, net zoals in de wedstrijd tegen Senegal, de gok zullen wagen op een positief resultaat van het Nederlands elftal. Gelukkig kunnen zij gebruikmaken van de Unibet promotiecode 2022. Het Nederlands elftal speelt op dinsdag 29 november zijn laatste duel in de poulefase tegen het gastland Qatar. Mocht Nederland de poulefase winnen dan speelt het in de achtste finale tegen de nummer 2 van groep B. In groep B komen Engeland, de Verenigde Staten, Iran en Wales uit.

Oranje heeft in de recente geschiedenis al vele mooie toernooien gespeeld. De meeste lezers zullen waarschijnlijk direct denken aan het WK van 2010 in Zuid-Afrika waar Nederland een schitterende tweede plaats wist te behalen. De ploeg stond destijds onder leiding van Bert van Marwijk. Ook Louis van Gaal heeft al een mooie prestatie behaald met het Nederlands elftal op het WK van 2014 in Brazilië. Het Nederland elftal werd toen, mede door uitzonderlijke prestatie van Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder, derde.

Het Nederlands elftal hunkert naar nieuw succes op het WK van 2022. Met de selectie die het Nederlands elftal nu heeft is het volgens de bondscoach Louis van Gaal zelfs mogelijk om het WK te winnen. Er staat een relatief jonge maar zeker hechte groep op het veld voor het Nederlands elftal. Zo zijn er, met blijdschap van vele fans, enkele jonge talenten opgenomen in de selectie. Te denken valt aan Xavi Simons en Jurriën Timber. Ook de vedetten zoals Memphis Depay en Virgil van Dijk zullen een grote rol gaan spelen bij mogelijk succes van het Nederlands elftal. Voor de captain, die tegen Senegal besloot om de one love aanvoerdersband niet te dragen, is dit het eerste eindtoernooi waar hij aan deelneemt.  

Dit WK belooft een super spannend toernooi te worden. Zoals altijd op een WK zullen er veel onvoorspelbare resultaten vallen. Dit is een van de charmes van het WK voetbal, de bal is rond. Laten wij hopen dat de bal voor het Nederlands elftal de goede kant oprolt en wij de wereldbeker voor het eerst in Nederland kunnen verwelkomen!  

Lees meer over:

Selectie Zijlijn WK 2022