Peter van den Berg is de nieuwe coach van Oranje Onder-17

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
23 mei 2024, 14:05
© IMAGO

Peter van den Berg is de nieuwe trainer van Oranje Onder-17. De 52-jarige coach was de afgelopen twee seizoenen werkzaam bij Willem II.De voormalig profvoetballer gaat ook aan de slag als docent bij de KNVB Academie. Hij tekent een contract tot 2027.

Van den Berg werd donderdag door de KNVB gepresenteerd. “Werken met jonge spelers heeft me altijd getrokken", zegt hij in een persbericht van de bond. "Dit zijn de grootste talenten van ons land, die op een leeftijd komen dat ze grote stappen kunnen maken. Dat is in alle opzichten een interessante fase en ik vind het een mooie uitdaging daarmee aan de slag te gaan. Ontwikkelen en presteren zijn daarbij voor mij leidend."

Peter van den Berg is de nieuwe coach van Oranje Onder-17

Van den Berg speelde ruim vierhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal. In het verleden kwam hij onder meer uit voor Excelsior, RKC Waalwijk en Feyenoord. Hij was de afgelopen twee seizoenen werkzaam voor Willem ll. Eerst als hoofdtrainer van Jong Willem ll, en daarna als assistent-trainer van Peter Maes bij het eerste team. Afgelopen seizoen pakten de Tilburgers de titel in de Keuken Kampioen Divisie.

Lees ook: Oranjespeler mist start EK-voorbereiding door reis naar Australië

Eerder was Van den Berg hoofdtrainer bij RKC Waalwijk, waar hij in december 2017 werd ontslagen na drie jaar, en werkte hij in verschillende rollen bij Sparta Rotterdam en Feyenoord.