Tijjani Reijnders mist start EK-voorbereiding Oranje

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
23 mei 2024, 13:11
23 mei 2024, 13:12
© IMAGO

De meeste spelers in de voorselectie van Ronald Koeman melden zich maandag 27 mei in Zeist voor een ‘pre-camp’. Enkele internationals, onder wie Tijjani Reijnders, zijn daar niet bij. De middenvelder van AC Milan en het Nederlands elftal reist volgende week met zijn club af naar Australië omeen ‘post season friendly’ te spelen, en sluit pas veel later aan bij Oranje.

Op zaterdag 1 juni komt de volledige selectie van Oranje voor het eerst samen en is de eerste openbare training in Zeist. Er is een reële kans dat Reijnders daar niet bij is. De middenvelder speelt één dag eerder een oefenwedstrijd tegen AS Roma. Beide teams treffen elkaar niet in Italië, maar kiezen voor een duel in het Australische Perth. Geen reis van vijfhonderd kilometer, maar een vliegreis van zo’n twintig uur (13.400 kilometer).

Tijjani Reijnders mist een deel van de EK-voorbereiding Oranje

Het tripje, na afloop van een zwaar seizoen én vlak voor de start van het EK, is vooral op marketing gericht. Het kan Reijnders echter de start van de EK-voorbereiding missen als hij geselecteerd wordt voor de definitieve selectie. Het is de vraag wat Koeman daarvan vindt. Mogelijk krijgt de middenvelder vrijstelling van AC Milan voor de reis naar Perth.

Lees ook: Oranje-international verovert X na woensdag: ‘Van wereldklasse’

Ook Micky van de Venspeelde met Tottenham Hotspur een vriendschappelijke wedstrijd in Australië. Zijn ploeg nam het woensdag op tegen Newcastle United (1-1). Na strafschoppen won de ploeg uit Newcastle (5-4).

Naast Reijnders mist ook Donyell Malen, mits hij geselecteerd wordt, de eerste eerste training met de hele EK-selectie. De buitenspeler staat op 1 juni met Borussia Dortmund in de finale van de Champions League tegen Real Madrid.