Koeman geteisterd door blessuregolf: Koopmeiners elfde afvaller bij Oranje

Jeen Grievink Jeen Grievink
09 okt. 2023, 18:26
26 jan. 2024, 09:15
© IMAGO

Ronald Koeman heeft te kampen met een uit elkaar gevallen puzzel richting de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands Elftal tegen Frankrijk en Griekenland. Maar liefst elf 'puzzelstukjes' zijn niet aanwezig nu ook middenvelder Teun Koopmeiners zich met een blessure heeft afgemeld. "We hebben nog altijd 23 spelers over", zo probeert de bondscoach positief te blijven.

Frenkie de Jong, Memphis Depay, Jurriën Timber, Sven Botman, Justin Bijlow, Tyrell Malacia, Matthijs de Ligt, Noa Lang, Cody Gakpo, Steven Berghuis en Mark Flekken hadden al een streep door hun naam staan voor de komende interlandperiode, en daar kan Koopmeiners nu aan toegevoegd worden. De middenvelder van Atalanta Bergamo werd niet fit genoeg bevonden na medisch onderzoek. Zodoende moet ook hij verstek laten gaan tijdens de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland, die aanstaande vrijdag en maandag op het programma staan.

Blessures drijven Koeman niet tot wanhoop

Bondscoach Koeman probeert - ondanks alle afwezigen - optimistisch te blijven. "Je weet dat je niet over het beste elftal kunt beschikken, maar dat wil niets zeggen in het voetbal. Iedere week zie je uitslagen die niet logisch zijn, dus laten we daarop hopen. We hebben nog altijd 23 spelers over", zo liet hij weten tijdens de gebruikelijke persconferentie. "Laten wij dan maar een dusdanig plan maken dat we het Frankrijk vrijdag heel moeilijk maken en een resultaat kunnen halen."

Vervangers opgeroepen

Door alle afmeldingen heeft Koeman besloten een aantal andere spelers op te roepen. Zo werden Ian Maatsen, Calvin Stengs en Andries Noppert bij de selectie gehaald. Van de in totaal 23 spelers die de bondscoach nu tot zijn beschikking heeft, zijn er maar liefst zeven die hun debuut voor Oranje kunnen maken. "Ik weet niet of er zoveel haasjes zijn bij de KNVB", zo grapte Koeman.