Koeman hamert op intensiteit bij Oranje

Max Max
26 mrt. 2023, 17:37
27 mrt. 2023, 09:44
© IMAGO

Bondscoach Ronald Koeman was na de 4-0 nederlaag in en tegen Frankrijk natuurlijk niet tevreden. Hij verwacht veel meer van zijn spelers, zowel op voetballend vlak, als qua intensiteit van het spel.

Tegen Gibraltar kan Oranje de kater (deels) wegspoelen. "We zijn twee daagjes in onze schulp gekropen vanwege alle terechte kritieken. Er werd volop geanalyseerd, beelden teruggekeken, elkaar de waarheid gezegd en nog eens gereflecteerd."

Uiteraard is de wedstrijd nog eens teruggekeken. "Je ziet nog veel meer als je de wedstrijd terugkijkt", zegt Koeman. "Dat bespreek je en dan is het goed dat je het gevoel hebt dat de groep dat onderkent. En zelfkritisch is. En dan ga je verder."

'Dat heb ik gemist'

Oranje zal meer initiatief moeten nemen: "Soms moet je durven in te dribbelen als centrale verdediger om een man-meersituatie te creëren op het middenveld", zei Koeman. "Dan zie je dat er fouten worden gemaakt op het veld en dat heb ik na de wedstrijd direct gezegd. Dat kun je niet doen."

De intensiteit van het spel moet echter ook veel hoger. "Dat heb ik gemist. Met name in balbezit. We kijken naar statistieken en er was een groot verschil tussen Frankrijk en Nederland. Dat moet anders, zo kun je niet spelen."