Koeman schrok van Oranje deze week

Max Max
28 mrt. 2023, 10:13
28 mrt. 2023, 10:14
© IMAGO

Bondscoach Ronald Koeman zal de komende maanden goed na moeten gaan denken hoe het verder moet bij Oranje. De leidsman van het Nederlands elftal schrok van wat hij zag de afgelopen week.

Na afloop van het duel met Gibraltar zei Koeman:  "Het was niet goed, ik ben best teleurgesteld. Het zal echt beter moeten. We moeten ook fitter worden. Dit was echt te weinig. Het was echt een kloteweek met alles wat er gebeurd is. Dus nee, daar kijk ik niet echt met veel plezier op terug."

Er gebeurde ook van alles de afgelopen week: "Het was een rottige week. Eerst worden er veel spelers ziek. Dan verliezen we ruim van Frankrijk en ook nu was het onvoldoende. Het zal snel beter moeten."

Koeman is anders gewend van Oranje: "Ik heb niet eerder zo’n week gehad in mijn vorige bondscoachschap. Ik hoop dat ook niet meer mee te maken. Alles was niet goed. Het resultaat tegen Frankrijk was niet goed en vandaag was ook te weinig."

'Geen excuus'

Waar het precies aan ligt vond Koeman moeilijk te zeggen: "Dat is moeilijk, maar we hebben natuurlijk te weinig goals gemaakt. Ik vond het vanaf het begin al onnauwkeurig, slordig bij momenten. Dan weet je dat het wachten is op de goal. Die valt dan en dan wordt het wel iets beter. Met iets meer scherpte vallen er meer goals. Het was minder dan ik gehoopt had.”

In juni speelt Oranje voor de Nations League tegen Kroatië en daarna tegen Spanje of Italië: "Dat zijn tegenstanders van formaat. Ik zal in de aanloop naar die finaleronde goed naar de invulling van mijn selectie moeten kijken. Het is denk ik ook belangrijk dat we dan compleet zijn."

Oranje moest het doen zonder Frenkie de Jong, wat zeker meespeelde: "En Gakpo en De Ligt konden geen hele wedstrijd voetballen en Depay raakte geblesseerd”, zei Koeman. "Maar het niveau bij ons zal omhoog moeten. Te veel spelers waren onvoldoende.”

Lees meer over:

EK 2024 Ronald Koeman