Koeman: 'Veel goede dingen gezien, maar niet genoeg'

Max Max
15 jun. 2023, 09:57
15 jun. 2023, 09:57
© IMAGO

Bondscoach Ronald Koeman was na afloop van het verloren duel tegen Kroatië uiteraard teleurgesteld. Hij zag een goed Oranje in de eerste helft, maar in de tweede helft en de verlenging was Kroatië sterker.

"Zij zijn niet voor niets de nummer drie van de wereld", zei de bondscoach van Oranje. "Vanavond hebben ze het weer laten zien. Daar hadden wij het moeilijk mee. We hebben er alles aan gedaan, maar waren soms ook slordig. Zij waren balvast, dat was het verschil over de hele wedstrijd."

Na een goede eerste helft, ging het in de tweede helft snel mis: "We kwamen na de rust niet goed uit de kleedkamer. De eerste helft was nog meer dan prima, maar daarna was het minder. Het middenveld van Kroatië kreeg het heft in handen."

Oranje kwam in de slotfase nog terug tot 2-2, maar was in de verlenging uiteindelijk niet sterk genoeg: "We hebben gevochten en aan het einde geprobeerd om zo aanvallend mogelijk te wisselen. Maar in de verlenging was Kroatië beter."

"Ik ben tevreden met de energie die we erin gestopt hebben. Het resultaat is negatief en dat overheerst, maar je moet je ogen niet sluiten voor de goede dingen die er zijn geweest."

'Noa Lang heeft een stap gezet'

Koeman kwam nog even terug op de rol die Noa Lang speelt. De doelpuntenmaker moest wat dingen veranderen van de bondscoach: "In maart heb ik gesproken met Noa. Toen heb ik hem gezegd waarom hij er nog niet bij zat. Er waren wel wat dingetjes waarvan ik vond dat ze niet passen bij een voetballer. Te veel kaarten, een stukje gedrag op het veld."

"Ik heb er nu wederom met hem over gesproken. Altijd heeft hij zich bij het Nederlands elftal perfect gedragen en hij heeft nu een goede trainingsweek gehad. Hij kan voetballen en maakte een geweldige goal. Er is concurrentie op die positie, maar hij maakt een goede indruk."