Lodeweges kijkt uit naar 'interessant potje'

Max Max
07 sep. 2020, 08:58
07 sep. 2020, 08:58
© IMAGO

Vanavond tegen Italië speelt Oranje het tweede duel onder interim bondscoach Dwight Lodeweges. De leidsman van Oranje kijkt uit naar het duel met topland Italië, een mooie test voor de spelers van het Nederlands elftal.

"Echt een topland, dat de speelstijl in vergelijking met een aantal jaren terug compleet heeft omgegooid. We lijken wel op elkaar, willen allebei de baas zijn op het veld. Het kan een heel interessant potje worden", aldus Lodeweges tegen de NOS.

Daarmee verwacht hij een andere wedstrijd dan tegen Polen: "Tegen hen, een sterke ploeg die heel verdedigend speelde, hebben we best wel aardig gespeeld. Het was extreem moeilijk om daar doorheen te spelen."

Grootste minpunt was dat Oranje niet een tweede keer wist te scoren: "We creëerden alleen niet de drie, vier of vijf extra kansen op een tweede doelpunt. Dat had beter gekund."

Lodeweges kan beschikken over een fitte selectie: "We hadden een paar kwetsbare spelers, zoals Joël Veltman en Nathan Aké, maar het ziet er allemaal goed uit. Ze zouden in principe allemaal kunnen spelen. 'Happy papa' Denzel Dumfries is ook weer terug. Hij heeft twee keer getraind en kan er dus gewoon bij zijn."