Lodeweges:'Zij speelden zoals wij willen'

Max Max
08 sep. 2020, 15:51
08 sep. 2020, 15:51
© IMAGO

Bondscoach Dwight Lodeweges was niet tevreden over het spel van Oranje tegen Italië in het tweede duel van de Nations League. De vervanger van Koeman zag Italië vooral in de eerste helft veel beter zijn dan Oranje. "Italië speelde zoals wij ook willen voetballen", zei hij na afloop.

Hij was ook onder de indruk van de Italianen: "Italië is een geweldige ploeg. Voor mij horen ze nu bij de vier sterkste ploegen van de wereld. We speelden vooral in de eerste helft te ver uit elkaar. Dat kwam ook door de vele positiewisselingen bij hen."

Volgens Lodeweges kwam vooral de linksback van Italië niet goed verdedigd: "En daardoor stond Hans Hateboer steeds tegenover twee man”, erkende Lodeweges die dat pas in de rust kon veranderen. ,,In de tweede helft hebben we ons redelijk hersteld. We hadden zelfs gelijk kunnen maken, al lagen er ook kansen voor de 0-2."

Volgens Lodeweges kan zijn team beter dan ze gisteren lieten zien: "Italië speelde zoals wij ook willen voetballen. Onder Koeman hebben we soms ook zo gespeeld. Je zag ook dat sommige jongens van ons pas twee weken terug zijn van vakantie. Dan is het lastig voetballen tegen dit Italië."

Lees meer over:

WK 2022 Dwight Lodeweges