Malen: 'Hier droomde ik van als klein jongetje'

Max Max
22 jun. 2021, 13:22
22 jun. 2021, 13:22
© IMAGO

Donyell Malen mocht zich gisterenavond tegen Noord-Macedonië vanaf de aftrap laten zien. Dat deed de spits van PSV meer dan prima, met een assist op Memphis Depay als bekroning.

Hij is niet verbaasd dat de samenwerking met Memphis Depay goed liep: "Bij mijn debuut in het Nederlands elftal hielp Memphis me ook al heel erg. Toen al was er al een goed gevoel. Dat wordt alleen maar sterker naarmate je langer samenspeelt en traint."

De twee spitsen vormden zo een gevaarlijk trio met middenvelder Georginio Wijnaldum: "Het zijn ervaren jongens die weten wat er gevraagd wordt. Ze maken dingen makkelijker en duidelijker voor je. Bijvoorbeeld hoe je verdedigend moet staan, het bepalen van het moment van drukzetten of wanneer je dat juist niet moet doen. Dat soort dingen."

Of hij zondag in de achtste finale ook speelt weet Malen nog niet: "We hebben nog vijf trainingsdagen voor de achtste finale te gaan. Daarin zal iedereen zijn stinkende best doen. Daarna bepaalt de trainer. Ik ben in ieder geval heel trots dat ik dit EK in de basis van Oranje mocht staan. Ik heb een lange weg achter de rug. Als klein jongetje droomde ik hier al van."