Memphis lacht om 'jankerd' Weghorst

Max Max
07 jun. 2021, 11:58
07 jun. 2021, 11:58
© IMAGO

Oranje-spits Memphis Depay was gisteravond blij met de overwinning van Oranje op Georgië. Zelf maakte hij de 1-0 door een penalty, daarna zag hij zijn kompaan in de spits, Wout Weghorst, de 2-0 maken.

Memphis zei over de goal van Weghorst: "We hebben op de training gesproken en precies zoals we het in ons hoofd hadden, lukte het vandaag. Ik ben blij voor hem. Hij jankt 'm goed binnen, en daarna jankt-ie volgens mij zelf, haha. Wout en ik hebben vaker contact, ook buiten het voetbal. Ik ben trots op 'm. Ik hoop dat hij door kan pakken, je ziet dat hij heel Nederland achter zich heeft."

"Sowieso staat Nederland staat achter ons, dat hebben we nodig. Nu gaat de knop om, het gaat beginnen. Ons doel? Het toernooi winnen. Maar het doel is ook de eerste wedstrijd winnen, en daarna weer, en daarna weer. We hebben onze focus telkens op de eerste wedstrijd, that's it."

Publiek was heel lekker

Depay was blij dat er weer wat publiek aanwezig was bij het duel van Oranje: "Heel de wedstrijd merkte je het verschil met een leeg stadion, ook al zat het niet helemaal vol. Dat begon al bij het volkslied. Als je iedereen hoort meezingen dan geeft dat toch het Oranje-gevoel. Om zo af te sluiten voordat het toernooi begint, is lekker."

Oranje is klaar om te presteren op het EK: "Ik denk dat iedereen er klaar voor is, dat hebben we vandaag laten zien. We mogen tevreden zijn, op een paar punten na. Ik ben op dit moment heel efficiënt, dat probeer ik vast te houden, ook al ben ik niet tevreden over de wedstrijd als geheel. In de tweede helft had ik een paar slordige momentjes, waarop ik de bal te makkelijk verloor. Ik was op zoek naar nog meer goals en assists, daar zit dat 'm in."