Memphis na hattrick: 'Ik verwacht nog meer'

Max Max
08 sep. 2021, 09:58
12 okt. 2021, 13:52
© IMAGO

Met zijn eerste hattrick in Oranje kende Memphis Depay een prachtige avond tegen Turkije. Toch verwacht de spits van Oranje nog meer van zichzelf.

Memphis tegen de NOS: "Je begint fantastisch, dit is natuurlijk een geweldig resultaat, we maken heel veel doelpunten." Toch was het niet alleen maar hosanna: "We waren heel slordig, met name ik. M'n eerste drie ballen lever ik in. Dat moet beter."

De 1-0 was een goal uit het boekje: "Dat is voetbal. Van zulke dingen wil ik meer zien. Ik ben ook blij, zeker met het resultaat. Maar ik verwacht meer van mezelf. Mensen denken altijd dat ik zweef en alles altijd goed gaat, maar dat is niet zo."

De fans hebben genoten denkt hij: "Behalve de slordigheden was het een geweldige avond. Ook voor de mensen hier, denk ik. De sfeer in het stadion was geweldig. Ik hoop dat de mensen thuis ook genoten hebben."

Met zijn 31e, 32e en 33e doelpunt in Oranje staat Memphis nu op gelijke hoogte met Abe Lenstra en Johan Cruijff: "Dat zijn legendes, daar kan je niemand mee vergelijken. Zij zijn zo bepalend geweest voor ons land, hebben Nederland in het buitenland op de kaart gezet. Ik sta nu in de top tien, maar streef naar meer. Ik ga voor de top drie."

Lees meer over:

Turkije WK 2022 Memphis Depay