Nederlands Elftal blijft zevende op nieuwe FIFA-wereldranglijst, Portugal en Spanje stijgen

Jeen Grievink Jeen Grievink
27 okt. 2023, 12:44
26 jan. 2024, 09:15
© IMAGO

Gisteren publiceerde de FIFA de meest recente versie van de FIFA-wereldranglijst. Wie een blik werpt op de meest actuele lijst, zal zien dat er weinig verschuivingen zijn. Het Nederlands Elftal blijft staan op de zevende positie. Argentinië, dat vorig jaar het WK won, voert nog steeds de ranglijst aan. Portugal en Spanje hebben wel een sprong voorwaarts gemaakt.

Gisterenochtend publiceerde de wereldvoetbalbond de nieuwe ranglijst voor landenteams. Daarop is te zien dat Argentinië nog steeds bovenaan staan. De Zuid-Amerikaanse ploeg wist vorig jaar het WK in Qatar te winnen en is ook op papier nog steeds het beste voetballand ter wereld. De Argentijnen worden op de voet gevolgd door Frankrijk, dat tweede staat op de lijst. Brazilië, Engeland en België maken de top vijf compleet.

Nederlands Elftal blijft op plek 7, Portugal en Spanje stijgen

Het Nederlands Elftal ziet haar positie op de FIFA-ranking ook onaangetast blijven. De manschappen van bondscoach Ronald Koeman staan wederom op de zevende plaats. Portugal is aan Nederland voorbij gegaan, maar omdat Kroatië vier plekken heeft ingeleverd, verandert de positie van Oranje op de lijst niet. Portugal kwam van de achtste plaats en staat nu zesde. Kroatië heeft haar zesde plek ingeruild voor de tiende plaats. Spanje, die de tiende plek tot voor kort in handen had, steeg naar plek acht. Italië, regerend Europees Kampioen, blijft ongewijzigd negende.