Nederlands elftal speelt oefenduel tegen Duitsland in aanloop naar EK 2024

Jeen Grievink Jeen Grievink
20 nov. 2023, 16:59
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Het Nederlands elftal heeft zich door de 1-0 zege op Ierland geplaatst voor het EK 2024, dat zal worden gehouden in Duitsland. En datzelfde Duitsland zal ook als 'opwarmertje' dienen voor Oranje, zo heeft bondscoach Ronald Koeman bekendgemaakt op de persconferentie. Nederland speelt in aanloop naar het EK een oefenduel tegen die Mannschaft.

Een doelpunt van Wout Weghorst was afgelopen zaterdag voldoende voor Oranje om af te rekenen met Ierland in de voorlaatste EK-kwalificatiewedstrijd. De overwinning was voldoende voor Nederland om een plek op het Europees Kampioenschap definitief veilig te stellen. Dit toernooi vindt volgend jaar plaats in Duitsland, hetzelfde land dat als sparringpartner zal dienen voor Oranje in aanloop naar dit evenement. Op de persconferentie, voorafgaand aan het laatste kwalificatieduel met Gibraltar, heeft Koeman laten weten dat zijn manschappen een oefenwedstrijd gaan spelen tegen Duitsland.

Minimaal twee oefenwedstrijden Oranje

Koeman liet weten dat het Nederlands elftal zal gaan sparren met én in Duitsland, maar dat er ook nog een andere oefenwedstrijd gespeeld zal gaan worden. De tegenstander is nog niet bekend, maar de bondscoach liet wel weten dat dit een thuiswedstrijd gaat worden voor Oranje. Voor beide wedstrijden is nog geen datum bekendgemaakt.

Loting kan nog roet in het eten gooien

Het duel tegen die Mannschaft is nog niet honderd procent definitief, want als Nederland bij de loting voor het EK gekoppeld wordt aan het gastland, zal de oefenwedstrijd worden geschrapt. Duitsland zit ingedeeld in pot 1, Nederland in pot 3. De loting voor het EK vindt op zaterdag 2 december plaats in Hamburg.