Noppert: 'Ze verwachten gewoon dat je ballen tegenhoudt'

Max Max
06 dec. 2022, 15:00
06 dec. 2022, 15:00
© IMAGO

Andries Noppert kent de meest bijzondere tijd uit zijn carrière. Hij maakte pas 2,5 week geleden zijn debuut voor het Nederlands elftal en staat aanstaande vrijdag tijdens zijn vijfde interland in de kwartfinale tegenover het Argentinië van Lionel Messi. 'Dat vind ik natuurlijk prachtig en het blijft een bijzonder verhaal dat ik hier sta", zei de altijd nuchtere Noppert in gesprek met de media.

Daarna bleek hij opnieuw die nuchterheid zelve: "Maar ergens raak je er ook al aan gewend. Of het nou bij Heerenveen is of bij Oranje tegen Argentinië en Messi; ze verwachten dat je de ballen tegenhoudt. In die zin verandert er niks."

Echt stilstaan bij wat er allemaal gebeurt momenteel heeft Noppert nog niet gedaan: "Nee, om eerlijk te zijn niet. Je wordt gewoon geleefd. Om de paar dagen een wedstrijd, besprekingen, rusten. Al ben ik totaal geen man voor dat laatste. Als andere spelers een dutje doen 's middags op de kamer, loop ik maar wat heen en weer te drentelen in het hotel. Laat mij maar bezig zijn. Maar ook genieten vind ik lastig. Ik denk dat het pas na dit WK tot me gaat doordringen hoe mooi t écht is geweest."

'Ik verdien 100% zeker het minst bij Oranje'

Op hun vrije dag zaten de spelers van Oranje op een luxe jacht van tientallen miljoenen euro's: "Ik ben bang dat ik nooit meer op zo’n bootje zal komen", lachtte Noppert. "In de zin van: zo’n luxe ding. Da’s normaal helemaal niet mijn wereld, je moet ook dicht bij jezelf blijven hè.’’

De vraag die daarop volgde was of hij de slechtst betaalde speler van Oranje is: "Jazeker, 100 procent. Mogen mensen gerust vragen hoor. Geen probleem. Lijkt me ook nogal logisch", zei Noppert met een grote lach op zijn gezicht.