Op welke zenders is Oranje op het EK te volgen?

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
23 mei 2024, 14:46
24 mei 2024, 10:50
© IMAGO

Het EK in Duitsland begint op 14 juni. Op televisie heeft vrijwel elke zender zijn eigen programma waarin het laatste nieuws over het Nederlands elftal wordt doorgenomen. Mee Met Oranje zet op rij op welke zenders je allemaal kunt inschakelen.

Waar zijn alle EK-wedstrijden te zien?

De NOS zendt alle wedstrijden op het EK in Duitsland live uit. Tussen vrijdag 14 juni en zondag 14 juli hoef je daardoor geen minuut van het toernooi in Duitsland te missen. De duels worden uitgezonden op NPO 1, NPO 2 of NPO 3. De NOS komt ook dagelijks met het EK-journaal. In het informatieve sportprogramma worden alle gebeurtenissen doorgenomen. Naast Oranje komt ook het nieuws van andere landen aan bod.

Lees ook: Belangrijkste data Oranje: zo ziet de EK-voorbereiding eruit

Welke talkshows zijn er tijdens het EK?

NOS Studio EK 24 op NPO

NOS Studio EK 24 is de talkshow van de NOS. De presentatie wordt verzorgd door Sjoerd van Ramshorst. Samen met de vaste analisten, onder wie Rafael van der Vaart, Pierre van Hooijdonk, Ibrahim Afellay en Arno Vermeulen, bespreekt hij alles over het EK.

De Oranjezomer op SBS6

Vandaag Inside verandert tijdens het EK naar ‘De Oranjezomer’. Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp bespreken met verschillende gasten alle gebeurtenissen rondom Oranje en de andere landen.

EK Praat op ESPN

Ook bij ESPN een naamwijziging tijdens het EK. VoetbalPraat wordt namelijk tijdelijk omgedoopt tot ‘EK Praat’. Iedere avond bespreken de presentatoren en analisten van de sportzender het belangrijkste nieuws van de dag.

Ziggo Sport Voetbal Café op Ziggo Sport

In het Ziggo Sport Voetbal Café hebben de analisten van Ziggo Sport het over alle gebeurtenissen tijdens het toernooi in Duitsland. In verschillende samenstellingen met nog onbekende gasten komt al het belangrijke nieuws aan bod.