De opstelling voor Frankrijk - Nederland

Max Max
24 mrt. 2023, 08:53
24 mrt. 2023, 19:42
© ProShots

Het werd bondscoach Ronald Koeman niet bepaald makkelijk gemaakt bij het bepalen van de opstelling in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Wie zullen er spelen tijdens Frankrijk - Nederland, deze eerste wedstrijd in deze cyclus?

Vijf afwezigen door virusinfectie

Bondscoach Ronald Koeman moet flink puzzelen om tot een goede opstelling te komen. Al voorafgaand meldden enkele spelers zich af met blessures en tijdens de interlandweek werden vijf spelers geveld door een virusinfectie.

Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen keerden terug naar huis. Daarvan zouden Matthijs de Ligt en Cody Gakpo zeker in de basis gestart zijn. Ook (potentiële) basisspelers Frenkie de Jong, Andries Noppert, Steven Bergwijn en Teun Koopmeiners meldden zich al geblesseerd af.

Puzzelen voor Koeman

En dus moet bondscoach Ronald Koeman creatief zijn om tot een opstelling te komen. In de goal kiest hij voor Jasper Cillessen, al zou Andries Noppert eerste doelman zijn geweest als hij fit was.

In de verdediging mist Koeman de geschorste Denzel Dumfries en zieke Matthijs de Ligt. Daarom spelen Geertruida, Timber, Van Dijk en Aké in de basis.

Op het middenveld mist Koeman vooral Frenkie de Jong. Wijnaldum is terug bij Oranje en start direct. Met hem Kenneth Taylor en Marten de Roon op het middenveld.

Voorin zal Depay in de spits staan. Op de flanken staan Xavi Simons en Steven Berghuis.

De opstelling van Oranje tegen Frankrijk:

Cillessen; Geertruida, Timber, Van Dijk, Aké; De Roon, Taylor, Wijnaldum; Berghuis, Memphis, Simons.

Lees meer over:

EK 2024 Frankrijk Opstelling