Oranje heeft in maart probleem minder na fikse schorsing

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
11 jan. 2024, 13:54
26 jan. 2024, 09:14
© ProShots

Leroy Sané moet de komende interlands van Duitsland aan zich voorbij laten gaan, onder meer eind maart tegen het Nederlands elftal. De wereldvoetbalbond FIFA heeft de aanvaller van Bayern München namelijk liefst drie vriendschappelijke interlands geschorst voor zijn rode kaart in het oefenduel met Oostenrijk in november.

Sané haalde in minuut 49, bij een achterstand van 1-0, Phillipp Mwene onderuit, gaf de ex-PSV'er nog een extra trap na en na diens reactie nog een forse zet. Na afloop van het duel, dat met 2-0 verloren ging, bood hij zijn excuses aan. "Ik moet mezelf beheersen, dit mag niet gebeuren. Ik laat de ploeg in de steek", sprak de 59-voudig international, die 13 keer scoorde.

Lees ook: Bosz niet enige kandidaat als opvolger van Koeman bij Oranje

Sané moet zodoende de oefeninterlands tegen Frankrijk (23 maart), in Lyon, en Nederland (26 maart), in Frankfurt, laten schieten. Ook in het eerste oefenduel in mei of juni, richting het EK in Duitsland, is de aanvaller niet speelgerechtigd. Een vervelende mededeling voor bondscoach Julian Nagelsmann, die sinds zijn aanstelling in september nog geen goede resultaten heeft kunnen overleggen: één zege, één remise en twee nederlagen.

Duitsland staat in de groepsfase van het EK tegenover Schotland, Hongarije en Zwitserland. Nederland speelt op zijn beurt tegen Oostenrijk, Frankrijk en een land uit de play-offs.