Deze Oranje-verdediger is de snelste speler van de Premier League

Willem Leijgraf Willem Leijgraf
06 feb. 2024, 16:05
© IMAGO

Micky van de Ven gooit na zijn transfer van VfL Wolfsburg naar Tottenham Hotspur hoge ogen in de Premier League. De 22-jarige verdediger van het Nederlands elftal heeft het record voor snelste speler van de Premier League dit seizoen te pakken. Van de Ven heeft namelijk tot nu toe de hoogste topsnelheid van alle spelers uitkomend op het hoogste Engelse niveau genoteerd.

Van de Ven heeft dit seizoen een snelheid van 37,38 kilometer per uur aangetikt, zo blijkt uit data van Sky Sports. Hiermee troeft hij al zijn collega’s uit de Premier League af. Onder anderen Chiedozie Ogbene van Luton Town en Pedro Neto van Wolverhampton Wanderers hield hij achter zich. De Nigeriaan en Portugees haalden een topsnelheid van respectievelijk 36,93 kilometer per uur en 36,86 kilometer per uur.

Micky van de Ven is de snelste speler van de Premier League

Van de Ven stond in de Bundesliga bij zijn vorige club Wolfsburg ook bekend om zijn snelheid en behoorde in het seizoen 2022/23 ook tot snelste spelers van de Duitse competitie. Dat voetbaljaar haalde tweevoudig Oranje-international een topsnelheid van 36,35 kilometer per uur. Daarmee heeft Van de Ven in een jaar tijd zijn record met ruim een kilometer verbroken.

Wanneer je de topsnelheid van Van de Ven vergelijkt met spelers in de Eredivisie, is Couhaib Driouech degene die het dichtste bij de voormalig speler van FC Volendam in de buurt komt. Dit seizoen is de aanvaller van Excelsior de snelste speler in de Nederlandse competitie met een snelheid van 34,5 kilometer per uur.

Lees ook: Van Basten hoopt op rentree in Oranje na 361 (!) dagen

Van de Ven groeide dit seizoen uit tot international van Oranje. Nadat hij eerder in september zonder speeltijd bij de selectie van Oranje zat voor de duels met Griekenland (3-0 winst) en Ierland (1-2 winst), mocht hij een maand later in het thuisduel met Frankrijk (1-2 verlies) debuteren. Vervolgens speelde hij zijn tweede interland drie dagen later tegen Griekenland (0-1 winst). De interlandperiode in november moest Van de Ven laten schieten wegens een hamstringblessure.