Oranje op rapport: speler krijgt een 2, een 3 en een 4 om de oren

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
25 jun. 2024, 21:00
25 jun. 2024, 23:33
De spelers van Nederland na de 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk
© IMAGO - De spelers van Nederland na de 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk

Nederland heeft met een pijnlijke 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk afscheid genomen van de groepsfase op het EK in Duitsland. Veel spelers van bondscoach Ronald Koeman zakten door de ondergrens in het duel in het Olympiastadion, met Joey Veerman als de grote schlemiel. De middenvelder werd tien minuten voor de pauze in Berlijn gewisseld voor Xavi Simons en krijgt van de media de zwaarste onvoldoende.

Het Algemeen Dagblad deelt liefst zes onvoldoendes uit: een 5,5 voor Virgil van Dijk en Nathan Aké, een 5 voor Tijjani Reijnders en Jerdy Schouten, een 4,5 voor Donyell Malen en een 3 voor Veerman. “De snelste wissel van een speler van Oranje op een eindronde sinds Frank de Boer in 2004 tegen Zweden”, zo schrijft journalist Mikos Gouka. “Maar die was geblesseerd en Veerman okselfris. Natuurlijk klopte er bij het Nederlands elftal als geheel weinig van in deel één tegen Oostenrijk, maar Veerman was nagenoeg elke bal die hij kreeg kwijt. Helemaal in de hoek van de dug-out plofte de PSV’er neer, zwaar ontgoocheld na 35 volledig mislukte minuten in Berlijn.”

Artikel gaat verder onder video

Joey Veerman ontvangt zware onvoldoendes

Bij het weekblad Voetbal International ontsnappen maar vier spelers aan een onvoldoende. Veerman krijgt met een 4 de allerlaagste beoordeling en er zijn vijven voor Nathan Aké, Jerdy Schouten, Reijnders en Malen. Van Dijk en Lutsharel Geertruida doen het met een 5,5 niet veel beter.

Lees ook: Van der Vaart vernietigend over international: ‘Een schande, Oranje speelde zoals hij praat’

Website Voetbalzone beoordeelt Veerman zelfs met een 2.” De speler die normaal tot de uitblinkers hoort bij PSV kon het duidelijk niet bolwerken in Berlijn. Veerman leed ontzettend veel balverlies en werd na 34 minuten spelen naar de kant gehaald door Koeman.” De overige onvoldoendes zijn voor Malen (4,5), Reijnders, Geertruida (beiden een 5), De Vrij, Bart Verbruggen en Schouten (allen een 5,5).

Wat is het eindstation van Oranje op het EK in Duitsland?

54.3%

16.1%

8.1%

4.6%

16.9%

5093 stemmen

Lees meer over:

EK 2024 Joey Veerman