Oranjefans in München krijgen alsnog prachtig nieuws

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
30 jun. 2024, 22:52
01 jul. 2024, 07:41
De Oranjemars in Hamburg
© X/Mee Met Oranje - De Oranjemars in Hamburg

De Oranjemars in München in aanloop naar het duel Roemenië - Nederland op het EK in Duitsland gaat toch plaatsvinden. De tocht met de iconische oranje dubbeldekker was lange tijd onzeker omdat de afstand van het centrum in München naar de Allianz Arena te ver was, circa twee uur wandelen, maar deze gaat nu in gewijzigde vorm toch door.

“We zijn de eerste die dat voor elkaar krijgen. Supergaaf dat we het ook hier mogen doen”, vertelt voorzitter Henk van Beek van de Vereniging Oranjefans aan het Algemeen Dagblad. Voorafgaand aan de wedstrijden van Nederland in de groepsfase van het EK liepen tienduizenden fans in Hamburg, Leipzig en Berlijn achter een oranje dubbeldekker zingend en dansend richting het stadion, maar in München was dat onzeker vanwege de afstand.

Artikel gaat verder onder video

Oranjemars in aanloop naar Roemenië - Nederland in München gaat door

Na overleg tussen de KNVB en het stadsbestuur van München is er een oplossing gevonden. De Oranjemars gaat naar de fanzone in plaats van naar het stadion, duurt een uur en start al om 12.00 uur ‘s middags. Van daaruit worden supporters die een kaartje hebben aan het einde van de middag met pendelbussen naar het stadion gebracht voor de wedstrijd.

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Nederland - Roemenië uitgezonden?

De KNVB verwacht een toeloop van 10.000 tot 15.000 Oranjefans naar München. Dat is aanzienlijk minder dan tijdens de vorige wedstrijden in Hamburg (45.000), Berlijn (40.000) en Leipzig (ruim 30.000). De Nederlanders zullen dinsdag dus met een iets magere bezetting van links naar rechts door de straten van de Oktoberfest-stad hossen.

Lees meer over: