Waar en hoe laat wordt Nederland - Roemenië uitgezonden?

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
02 jul. 2024, 06:00
02 jul. 2024, 07:12
Nederland - Roemenië, Roemenië - Nederland, Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Nederland neemt het in de achtste finale op tegen Roemenië

Het Nederlands elftal neemt het dinsdagavond 2 juli in de achtste finale van het EK in Duitsland op tegen Roemenië. De wedstrijd begint om 18.00 uur en wordt live uitgezonden op NPO 1. De voorbeschouwing is vanaf 17.15 uur te volgen op NPO 1.

De achtste finale tegen Roemenië is voor Nederland de vierde wedstrijd op het EK. Het duel wordt gespeeld in de Allianz Arena in München, de thuishaven van Bundesliga-club Bayern München. De wedstrijd staat onder leiding van de Duitse scheidsrechter Felix Zwayer. Hij floot eerder dit EK de wedstrijden Italië - Albanië en Turkije - Portugal.

Artikel gaat verder onder video

Waar en hoe laat wordt Nederland - Roemenië uitgezonden?

Oranje begon het toernooi met een 1-2 overwinning op Polen. Wout Weghorst bezorgde Nederland vlak voor tijd de zege. In het tweede groepsduel kwam Oranje niet tot scoren: 0-0 tegen Frankrijk. Oostenrijk was in de laatste wedstrijd met 2-3 te sterk voor het Nederlands elftal, maar de ploeg van bondscoach Ronald Koeman was vóór de wedstrijd al zeker van een plek in de knock-outfase. Oranje ging namelijk als één van de beste nummers drie door.

Lees ook: Roemeense media positief over duel met Oranje: 'Afhankelijk van look-a-like-basketballer'

Na Roemenië - Nederland spelen Oostenrijk en Turkije dinsdagavond tegen elkaar. Dat duel begint om 21.00 uur. De winnaars van beide achtste finales treffen elkaar op zaterdag 6 juli in de kwartfinale in Berlijn. Oranje kan zich voor het eerst sinds 2008 bij de laatste acht op een Europees kampioenschap voegen. In een mogelijke halve finale neemt Nederland het woensdag 10 juli om 21.00 uur op Slowakije, Engeland, Italië of Zwitserland. De finale van het EK is op zondag 14 juli om 21.00 uur in Berlijn.

Live Nederland - Roemenië kijken

Nederland en Roemenië staan dinsdag voor de veertiende keer in de geschiedenis tegenover elkaar. Tienmaal won het Nederlands elftal, drie keer eindigde het duel onbeslist en slechts één keer verloor Oranje. Ook het doelsaldo is flink in het voordeel van Nederland: 29-3. Beide landen stonden in 2017 voor het laatst tegenover elkaar. Nederland won de oefeninterland in Boekarest met 0-3. Memphis Depay, die er ditmaal ook bij is, maakte de openingstreffer, waarna Ryan Babel en Luuk de Jong de score verder opvoerden.

Wie gaat verder, Nederland of Roemenië?

81.8%

18.2%

2552 stemmen