Oranjespelers scoren niet heel hoog in FIFA 21

Max Max
06 okt. 2020, 09:01
© IMAGO

Over een kleine twee weken komt FIFA 21 uit en daarom is het leuk om te kijken naar de beste spelers van het Nederlands elftal. Een snelle blik op de ratings van de spelers leert ons dat slechts vijf Nederlanders terug te vinden zijn in de top 100 van het spel, waarvan slechts één bij de eerste 50. Niet echt een score om over naar huis te schrijven.

Mensen die wilden gokken op de beste websites die ideal accepteren welke Nederlandse speler het hoogste staat in de lijst, hebben natuurlijk op Virgil van Dijk ingezet. De aanvoerder van Oranje is dé leider van het Nederlands elftal en staat ook bij zijn club Liverpool steevast in de basis. Hij was één van de belangrijke pionnen van het elftal van Jurgen Klopp, dat afgelopen seizoen eindelijk de Premier League weer eens wist te winnen.

Nederlanders in de top 100

Behalve Virgil van Dijk, die met een rating van 90 op de zevende plek staat in de top 100 van het spel, vinden we nog vier Oranje-spelers terug bij de beste honderd spelers van FIFA 21.

Na Van Dijk is het Memphis Depay die met een rating van 85 op de 70e plek staat. Hij staat daarmee net iets hoger als Georginio Wijnaldum, die eveneens een rating van 85 krijgt. Beide spelers staan op de nominatie om een transfer te maken naar het FC Barcelona van hun voormalige bondscoach Ronald Koeman.

Wijnaldum was afgelopen seizoen één van de belangrijke pionnen op het middenveld van Liverpool dat kampioen van Engeland werd. Een jaar eerder won Wijnaldum met zijn club nog de Champions League.

Depay raakte vorig jaar december en zag zijn EK-droom in rook opgaan. De uitbraak van het Coronavirus zorgde er echter voor dat het EK een jaar werd uitgesteld, waardoor Depay alle tijd kreeg om te herstellen van zijn kruisband-kwetsuur. Bij Lyon is hij uitgegroeid tot absolute smaakmaker en ook bij Oranje is hij de onbetwiste aanvalsleider. Of hij de stap naar Barcelona kan maken zal snel blijken.

Achter Van Dijk, Wijnaldum en Depay staan ook de twee jonge talenten Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt nog in de top 100 van de beste spelers in FIFA 21. Met een even hoge rating als Depay en Wijnaldum vinden we De Ligt terug op plek 77. De Jong heeft ook een rating van 85, maar staat op de 91e plek in de lijst.

Overige Nederlanders

 Na de vijf beste spelers van Nederland staat Stefan de Vrij (rating 84) op de 117e plek. De verdediger werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot beste verdediger van de Serie A, maar dat blijkt niet goed genoeg om in de top 100 van FIFA-spelers te staan. Hij is daarmee wel de zesde Nederlander, ondanks dat hij zelden een basisplek heeft bij Oranje.

Achter hem volgen Donny van de Beek(199e) en Steven Bergwijn(203e), beide met 83 als rating. De twee vrienden maakten allebei een transfer naar de Premier League en hopen daar de volgende stap naar de Europese top te zetten. Bergwijn bij Tottenham en Vd Beek bij Manchester United.

Daley Blind en Quincy Promes zijn met een rating van 82 de eerste twee Nederlanders die actief zijn in de Nederlandse Eredivisie. De spelers van Ajax laten daarmee Berghuis met één puntje minder achter zich. Met 81 punten is Wout Weghorst de beste Nederlander die zelden of nooit in Oranje actief is.

Lees meer over:

Zijlijn