Oranjespelers zijn kritisch na doelpuntloos gelijkspel

Max Max
12 okt. 2020, 09:50
12 okt. 2020, 09:50
© IMAGO

Virgil van Dijk was na afloop van het duel niet te spreken over het 0-0 gelijkspel tegen Bosnië Herzegovina: "Als Oranje hadden we hier moeten winnen. Ik denk dat het veel beter kon, de grote kansen bleven uit. Dat is teleurstellend."

De eerste helft was erg slecht van Oranjes kant. In de tweede helft kreeg het Nederlands elftal wel enkele grote kansen: "De tweede helft gaan we op zoek naar de overwinning, gaat de bal iets sneller rond. Er waren nog wat gevaarlijke momenten, wat spelhervattingen. Daar moet je dan ook wat geluk mee hebben."

De reactie van Wijnaldum was kort maar krachtig: "Soms heb je van die wedstrijden dat het niet lukt, wij hadden dat vandaag. Dit is niet een wedstrijd om te vergeten, hier moeten we juist van leren."

Luuk de Jong zag Oranje enkele grote kansen krijgen: "Maar die moet je wel maken", aldus de Jong, die speelde omdat Memphis geschorst was. "Natuurlijk hoop je dat het goed gaat als je dan speelt, maar de eerste helft waren we denk ik vooral zoekende."

Hij was het met bondscoach Frank de Boer eens dat het lastig voetballen was tegen Bosnië: "Zij stonden compact goed, er was lastig doorheen te komen. De tweede helft hadden we het onder controle. Dan moeten we van zo'n land winnen, dat vinden wij zelf ook."