Saliba wijst absolute baas aan bij Oranje: ‘Tegenstanders zijn bang voor hem’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
19 jun. 2024, 08:37
19 jun. 2024, 08:41
De elftallen van Nederland en Frankrijk op het EK in Duitsland
© IMAGO/Mee Met Oranje - De elftallen van Nederland en Frankrijk op het EK in Duitsland

William Saliba vindt dat Virgil van Dijk spitsen van de tegenstander angst inboezemt. De verdediger en Frans international van Arsenal noemt zijn collega-verdediger van Liverpool en het Nederlands elftal 'één van de beste verdedigers van de Premier League'. Nederland en Frankrijk staan komende vrijdag tegenover elkaar op het EK in Duitsland.

Het afgelopen seizoen miste Saliba geen enkele minuut in de Premier League. De centrale verdediger hoopt dat hij die lijn door kan trekken op het EK. De zestienvoudig Frans international speelde maandagavond negentig minuten tegen Oostenrijk en vrijdag is Oranje de volgende opponent. “Ik vind Van Dijk een speler met een hele sterke uitstraling”, vertelt Saliba in gesprek met Franse media. “Hij is de baas, dat straalt hij uit.”

Artikel gaat verder onder video

Nederland - Frankrijk eindigt in een ...

43.1%

36.8%

20.0%

1287 stemmen

“Je voelt aan alles dat hij aanvallers bang maakt.” Saliba kan naar eigen zeggen ‘veel leren’ van Van Dijk. Zo praat hij nog lang niet zoveel in het veld als de aanvoerder van Oranje doet. “Maar ik praat steeds meer. Ik boek daar zeker vooruitgang in. In de verdediging ben ik een van de leiders.” Saliba herkent ook het gevoel dat hij in Van Dijk terugziet. “Ik begin te merken dat aanvallers angst voelen.”

Lees ook: Erik ten Hag voorziet één wijziging bij Oranje tegen Frankrijk

Artikel gaat verder onder video

“Soms hebben spelers geen plezier als ze zich in jouw zone bevinden. En als er een één-op-één-situatie is en de speler doet een paar stappen terug of speelt de bal naar een andere zone, dan weet je dat je gewonnen hebt. Dat is mooi.”

Lees ook: Driessen en Verweij ergeren zich aan gedrag Oranje-speler

Saliba, 23 jaar, maakte in maart 2022 zijn debuut in het nationale elftal van Frankrijk. In de 0-1 overwinning op Oostenrijk vormde hij, als linker centrale verdediger, een defensie met Jules Koundé, Dayot Upamecano en Theo Hernández. Bondscoach Didier Deschamps kan centraal in de defensie ook nog beschikken over Ibrahima Konaté en Benjamin Pavard.

Lees meer over:

Virgil Van Dijk EK2024