Driessen en Verweij ergeren zich aan gedrag Oranje-speler: 'Scheidsrechters praten erover'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
18 jun. 2024, 15:14
18 jun. 2024, 15:49
Mike Verweij, Valentijn Driessen, De Telegraaf
© De Telegraaf - Mike Verweij en Valentijn Driessen, journalisten van De Telegraaf

Valentijn Driessen en Mike Verweij ergeren zich aan het gedrag van Xavi Simons. In de podcast Kick-off: Oranje van De Telegraaf spreekt het duo hun ergernis uit over de gezichtsuitdrukking van de aanvaller annex middenvelder van het Nederlands elftal.

Podcastpresentator Pim Sedee vraagt de twee journalisten tijdens het gesprek of het niet gewoon de mimiek van Simons is. “Nee, als je hem op de training ziet, dan zie je hem dat gezicht niet trekken”, is Driessen duidelijk. “Het zijn twee gezichten op de een of andere manier. Het gebeurt vaak als hij ten val wordt gebracht of als er iets niet naar zijn zin gaat. Het kan natuurlijk ook best dat je daardoor zo'n gezicht trekt.”

Artikel gaat verder onder video

Journalisten hekelen het gedrag van Xavi Simons

Wim Kieft ergerde zich tijdens het EK-duel met Polen geregeld aan het ‘dramagedrag’ van Simons. Volgens Driessen ging het de voormalig voetballer niet alleen om zijn mimiek, maar ook om het snelle vallen. “Daar had hij meer een probleem mee. Als hij aangeraakt wordt, dan ligt hij op de grond. Altijd maar klagen, verongelijkt doen richting scheidsrechters. Daar had hij het meer over dan over de mimiek van Simons.”

Lees ook: Kylian Mbappé mist EK-duel met Oranje definitief

Verweij sluit zich aan bij de woorden van zijn collega. “Dat is wel ergerlijk en daar kun je misschien nog wel iets aan doen. Ik vind die mimiek, hij is kennelijk zo, dan moet je hem maar nemen zoals hij is. Denzel Dumfries ook, hij kijkt ook alsof zijn gezicht op onweer staat. Daar heb ik bij Simons niet zo heel veel moeite mee, maar met dat vallen en rollen wel.”

Lees ook: Kenneth Perez schrikt bij Oranje: 'Hij heeft geen klik met teamgenoten'

Volgens Verweij helpt het Simons niet in een wedstrijd als een arbiter het ziet en het doorheeft. “Er wordt ook bij de scheidsrechter onderling over gepraat. Is er een keer een fiftyfifty op de rand van de zestien, dan geeft hij hem gewoon niet aan Simons. Dan denken ze: daar heb je hem weer. Dus ook als er wel een keer wat aan de hand is. Uiteindelijk gaat het tegen je werken en daar moet hij wel wat aan doen.”