Frankrijk straft fouten van zwak Oranje keihard af

Max Max
24 mrt. 2023, 22:56
25 mrt. 2023, 07:56
© IMAGO

Het Nederlands elftal heeft een ontluisterende avond beleefd in Parijs. Het eerste EK-kwalificatieduel van deze nieuwe cyclus liep uit op een grote teleurstelling tegen een sterk Frankrijk.

Al na twee minuten keek Oranje tegen een achterstand aan door een goal van Antoine Griezmann en zes minuten later zorgde Frankrijk uit een vrije trap al voor de 2-0.

Daar bleef het niet bij voor het enorm zwak spelende Oranje, want na ruim 20 minuten viel zelfs de 3-0 al via superster Mbappé. Frankrijk leek het daarna ook wel prima te vinden, waardoor een monsterscore uitbleef.

Koeman greep al na een half uur in en wisselde middenvelder Taylor die duidelijk tekort kwam tegen de Franse storm. Het zorgde in elk geval voor iets meer rust op het Nederlandse middenveld.

In de tweede helft nam Frankrijk wat gas terug en kreeg Oranje ook enkele mogelijkheden. Het slotakkoord was echter weer voor Mbappé, die enkele minuten voor tijd voor de 4-0 zorgde.

Dat Depay nog een penalty miste was slechts voor de statistieken belangrijk, maar kenmerkte wel de pijnlijke avond voor Oranje.

Lees meer over:

EK 2024 Ronald Koeman Frankrijk