Samenvatting: Polen - Nederland (1-2)

Jildert Jildert
18 nov. 2020, 22:42
19 nov. 2020, 15:56
© IMAGO

Nederland heeft vanavond met 1-2 gewonnen van Polen, maar die overwinning was niet voldoende om de laatste vier van de Nations League te bereiken. Bekijk de samenvatting Polen - Nederland hieronder.

Voorafgaand was er nog een kans waarop Oranje zich kon plaatsen voor de Final Four. Nederland moest dan de Polen verslaan en Italië een misstap begaan tegen Bosnië.

Toch besloot Frank de Boer voorafgaand aan de wedstrijd de nodige spelers rust te gunnen. Zo mocht Donyell Malen het in de spits proberen in plaats van Luuk de Jong. Hans Hateboer en Patrick van Aanholt bestreken de verdedigende flanken, in plaats van Denzel Dumfries en Owen Wijndal.

De vernieuwde verdediging moest echter al snel een goal toestaan: Kamil Jozwiak stak in de zesde minuut het hele veld over en trof via de binnenkant paal raak. Nederland kreeg na die vroege goal kans op kans, maar kon niet met een gelijkmaker de rust in. Ook uit Bosnië kwam slecht nieuws: daar was Italië op voorsprong gekomen.

De tweede helft liet een zelfde beeld zien: veel balbezit en kansen voor Oranje, maar lang geen gelijkmaker. Wel voerde De Boer de nodige wissels door: zo moest de slordig spelende Hateboer alsnog het veld ruimen voor Dumfries.

De 1-1 kwam uiteindelijk in de 76e minuut. Georginio Wijnaldum ging gretig liggen na een duwtje en Memphis Depay mocht aanleggen voor een penalty. Die verdween snoeihard in de linkerbovenhoek.

Het werd mooier voor Oranje toen Wijnaldum na een prima corner van invaller Steven Berghuis ook de 2-1 binnenkopte. Zo werd in de tweede helft, zoals zo vaak in het afgelopen jaar, de score compleet omgedraaid.

Voor de Final Four mocht het helaas niet meer baten, want Italië maakte geen fout en versloeg Bosnië met 0-2. Nederland kan nu vooruitkijken naar de WK-kwalificatie en het EK, dat deze zomer hopelijk wel kan plaatsvinden.