Samenvatting: Nederland - Bosnië

Jildert Jildert
15 nov. 2020, 20:23
15 nov. 2020, 20:36
© IMAGO

Hij heeft er even op moeten wachten, maar Frank de Boer heeft eindelijk zijn eerste overwinning als bondscoach te pakken. In de Amsterdam ArenA werd met ruime cijfers gewonnen van Bosnië: 3-1 Bekijk de samenvatting Nederland - Bosnië hieronder.

Ten opzichte van de oefenwedstrijd tegen Spanje had De Boer weer het een en ander gewijzigd in zijn basiself. Zo kreeg Davy Klaassen de voorkeur boven Donny van de Beek en nam Denzel Dumfries de rechtsbackpositie over van Hans Hateboer.

Oranje begon gretig aan de wedstrijd en oogstte al na vijf minuten resultaat: een strakke voorzet van Dumfries werd op waarde geschat door aanvoerder Georginio Wijnaldum, die van dichtbij raak schoot.

Tien minuten later deed de captain het opnieuw. Na een voorzet van Memphis en goed terugleggen van Steven Berghuis was het een kwestie van intikken voor 'Gini'.

Het Nederlands elftal was oppermachtig in de eerste helft, maar ging de rust in met een 2-0 voorsprong. Dat had overigens 3-0 moeten zijn. Luuk de Jong scoorde na een klein halfuur, maar werd onterecht teruggefloten vanwege buitenspel.

Nederland ging na rust vrolijk verder waar het gebleven was. Berghuis kreeg twee grote kansen om de score uit te breiden (en zijn eerste in Oranje-shirt te maken), maar het was uiteindelijk Memphis Depay die op aangeven van Dumfries 3-0 maakte.

Meer goals van Oranje-zijde kwamen er niet, maar doelman Tim Krul werd nog wel verschalkt. De verdediging van het Nederlands elftal miste Smail Prevljak compleet en de invaller kon vrij binnenschieten. De Boer bracht daarna een bataljon wissels in: Donny van de Beek, Hans Hateboer, Quincy Promes, Patrick van Aanholt en Calvin Stengs kwamen nog binnen de lijnen. Daarmee werd de zege veiliggesteld en komt Oranje op de koppositie in Groep A terecht. Daar moet wel bij gezegd worden dat Italië en Polen vanavond nog tegen elkaar spelen.