Turkse fans halen Oranjespelers om 02.23 uur uit slaap

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
06 jul. 2024, 10:30
06 jul. 2024, 11:27
Turkse fans hebben vuurwerk afgestoken voor het spelershotel van Oranje
© X - Turkse fans hebben vuurwerk afgestoken voor het spelershotel van Oranje

Turkse supporters hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag vuurwerk afgestoken voor het spelershotel van het Nederlands elftal in Berlijn. Het zou naar verluidt gaan om Galatasaray-fans, die met een hoop siervuurwerk de nachtrust van de selectie van Oranje wilden verstoren in aanloop naar de kwartfinale van het EK tussen Nederland en Turkije.

Op beelden, die gedeeld worden door het account VoetbalUltras, is te zien dat er rond klokslag half drie ’s nachts vuurwerk wordt afgestoken voor het hotel waar het Nederlands elftal op dat moment verblijft. “De toon is gezet”, voegt het X-account eraan toe. Het is onduidelijk hoe lang de Turkse supporters vuurwerk hebben afgestoken voor het hotel.

Artikel gaat verder onder video

Nederland en Turkije strijden zaterdagavond vanaf 21.00 uur in het Olympiastadion voor een toegangsbewijs voor de halve finales. Daarin is Engeland of Zwitserland de tegenstander. Deze landen spelen zaterdag om 18.00 uur. Spanje en Frankrijk plaatsten zich vrijdag al voor de halve finales ten koste van respectievelijk Duitsland en Portugal.

Lees ook: Koeman gaat basiself Oranje ook wijzigen tegen Turkije

Artikel gaat verder onder video

Bondscoach Vincenzo Montella kan door schorsingen tegen Oranje geen beroep doen op ex-Feyenoorder Orkun Kökcü, collega-middenvelder Ismail Yüksek en Merih Demiral. Laatstgenoemde is geschorst vanwege een omstreden gebaar in de achtste finales tegen Oostenrijk. Bondscoach Ronald Koeman moet het doen zonder de zieke Ian Maatsen en weet vandaag of Steven Bergwijn ingezet kan worden.

Wie komt een ronde verder, Nederland of Turkije?

89.7%

10.3%

6566 stemmen

Lees meer over: