Oranje mist basiskracht tegen Roemenië mogelijk tegen Turkije

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
05 jul. 2024, 20:20
06 jul. 2024, 20:18
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Nederland kan zaterdag tegen Turkije in de kwartfinale van het EK mogelijk niet over Steven Bergwijn beschikken. De aanvaller is een groot vraagteken voor de ontmoeting in Berlijn, zo erkende bondscoach Ronald Koeman vrijdagavond op een persconferentie. Bergwijn startte in de achtste finales tegen Roemenië (0-3) nog in de basis.

Bergwijn, die tijdens de groepsfase niet in actie kwam, werd in de rust van het duel met Roemenië gewisseld en mogelijk blijft hij tegen Turkije aan de kant. De aanvaller van Ajax werd gezien als een serieuze optie om mee te starten. “We houden een slag om de arm. Hij heeft getraind en we wachten af wat de reactie daarop is. Zaterdagmorgen bij de activatietraining nemen we een beslissing”, zei Koeman, die bevestigde dat het om een kniepeesblessure ging. "Volgens mij is het zijn kniepees, als ik dat mag zeggen."

Artikel gaat verder onder video

Steven Bergwijn vraagteken voor Nederland - Turkije

In een interview met de NOS, dat vlak voor de persconferentie werd gepubliceerd, was Koeman juist iets positiever. “Gisteren had hij nog veel last, vanochtend heeft hij grotendeels meegedaan. We moeten de reactie afwachten. We hebben morgen een activatietraining en dan zullen we de beslissing nemen. Ik ga er nog steeds van uit dat hij fit is.” Bergwijn deed voor de training van vrijdag een aparte warming-up, maar deed in het kwartiertje dat de pers aanwezig mocht zijn 'gewoon' mee.

Eerder op de vrijdag werd al bekend dat Koeman zeker niet zal kunnen beschikken over de zieke Ian Maatsen. De verdediger reisde ook niet mee naar Berlijn. Op de persconferentie liet Koeman eveneens weten dat Jerdy Schouten en Nathan Aké volledig fit zijn. Het duo kampte met lichte klachten en werd tegen de Roemenen vroegtijdig naar de kant gehaald.

Wie komt een ronde verder, Nederland of Turkije?

89.7%

10.3%

6565 stemmen

Lees meer over:

EK 2024 Steven Bergwijn