Van Dijk trots op Oranje na nederlaag tegen Kroaten

Max Max
15 jun. 2023, 10:03
15 jun. 2023, 10:06
© IMAGO

Aanvoerder Virgil van Dijk was na afloop van de wedstrijd tegen Kroatië trots op zijn ploeg. Zijn conclusie was dat Kroatië gewoon net wat beter was.

"We hebben gevochten als leeuwen, maar het was niet goed genoeg. Dat is heel teleurstellend", zei Van Dijk tegen de NOS. "We wisten dat het lastig zou worden. We hebben bij vlagen heel goed voetbal laten zien, daar hadden ze het lastig mee. Maar het was niet goed genoeg tegen deze tegenstander. Dat is de realiteit. Het zat ook niet mee, met twee strafschoppen tegen."

Oranje kwam in extremis nog terug, maar verloor in de verlenging alsnog: "We draaien het vlak voor tijd nog om, maar je verliest alsnog. Dat is heel teleurstellend. Je speelt om resultaat en wilt die beker omhooghouden", zei Van Dijk.

Zondag speelt Oranje voor de derde plek, die hij wil pakken: "We hebben iedereen nodig, ook de jongens die niet hebben gespeeld. Zij zullen zondag belangrijk moeten zijn. Nu moeten we goed herstellen en ervoor zorgen dat we die derde plek binnenslepen."