Van Gaal: 'Ze hebben een visie en overtuiging'

Max Max
02 dec. 2022, 13:22
02 dec. 2022, 13:22
© IMAGO

Bondscoach Louis van Gaal was tijdens de persconferentie in aanloop naar het WK 2022 te spreken over tegenstander Verenigde Staten. Hij verwacht dan ook een lastig duel morgenmiddag tegen de VS.

Hij ziet duidelijke structuur in het spel van de Amerikanen: "Ik zie een visie, maar vooral de overtuiging van de spelers die daarin meegaan. Dat moet mooi zijn voor de bondscoach van de Verenigde Staten. Dat heb ik bij mijn groep ook. Ik ben de enige in Nederland die dat ziet, schijnbaar. Dat zal wel aan mij liggen.”

Hij gaat verder: "Ik denk dat ze zich de laatste jaren goed ontwikkeld hebben, met veel jonge spelers. Het is typisch Amerikaans dat de ontwikkeling snel gaat. Ze hebben veel talentvolle en jonge spelers bij de Europese topclubs. Misschien had het publiek in de Verenigde Staten dit nog niet verwacht van dit team, maar ze hebben laten zien dat ze een goed team hebben. Voor mij is het geen verrassing dat ze in de achtste finales staan.”

Van Gaal weet dat het lastig gaat worden: "Ik denk dat ze zelfs een van de beste teams van het toernooi hebben. Alles is goed op elkaar afgestemd. Het zal echt een lastige wedstrijd worden, maar het is ook niet onoverkomelijk voor ons om te winnen. Wij hebben ook een goed team. Althans, dat vind ik. De media in Nederland denken daar heel anders over. Maar dat was op het WK van 2014 ook zo, toen was er ondanks de goede prestaties ook veel kritiek op het spel. Ik ben dat wel gewend."

Lees meer over:

WK 2022 Louis Van Gaal