Van Gaal zeer tevreden met resultaat tegen Polen

Max Max
23 sep. 2022, 10:23
23 sep. 2022, 10:23
© IMAGO

Bondscoach Louis van Gaal was na afloop van het gewonnen duel tegen Polen zeer positief gestemd. Hij was blij dat Oranje ook eindelijk eens de nul wist te houden.

Het was Oranje dit kalenderjaar nog niet gelukt om het doel schoon te houden. Tegen Polen lukte dat wel: "We hebben heel weinig weggegeven tegen toch een fantastische spits als Robert Lewandowski en in tweede helft ook Arek Milik", zei de bondscoach tegenover de camera van de NOS. "De opgave was om bij balbezit tegenstander druk op de bal te geven en dat hebben we bijna tot het einde volgehouden."

Niet alles was echter hosanna volgens Van Gaal: "In simpele situaties leden we in de eerste helft te veel balverlies." Van de 0-1 had de bondscoach wel genoten: "Ik zag een wereldgoal", zei Van Gaal. "Ik sprong niet voor niets op van de bank. Dat doe ik normaal nooit."

Zorgen om blessures

Teun Koopmeiners viel al na 1 minuut uit met een hofodblessure en in de tweede helft moest Memphis zich laten wisselen met een spierblessure. "Dat voorspelt weinig goeds voor Memphis", zei Van Gaal. "Die gaat niet spelen zondag. Berghuis denk ik ook niet. Koopmeiners voelde zich net al wat beter. We hebben met hem geen risico genomen. Met Frenkie ook niet." Laatstgenoemde werd in de rust gewisseld met lichte klachten.

Van Gaal was tevreden over de twee debutanten van de avond, Remko Pasveer en Kenneth Taylor. "Op Pasveer was nog wel wat aan te merken, maar hij houdt de nul. Dat is belangrijk. Taylor viel heel goed in."