Jeremie Frimpong is een extra optie als aanvaller voor Oranje

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
29 mei 2024, 14:22
© IMAGO

Erik Meijer, voormalig speler van Bayer Leverkusen, ziet Jeremie Frimpong graag in de basis van het Nederlands elftal tijdens het EK in Duitsland. De analist zou hem echter niet als rechtsback opstellen, maar als aanvaller.

"Als wij straks met Oranje niet zo dominant kunnen spelen, dan kan snelheid een goed wapen zijn", zegt Meijer tegenover Voetbal International. "Dan heb je Donyell Malen, Memphis Depay en nog Frimpong erbij. Dan kun je heel veel teams pijn doen." Bij Bayer Leverkusen speelt Frimpong vaker in een soortgelijke rol. In Duitsland stond hij afgelopen seizoen zes keer als rechtsbuiten opgesteld. In die wedstrijden kwam hij tot drie doelpunten.

Gaat Jeremie Frimpong als aanvaller op het EK spelen?

In totaal speelde Frimpong afgelopen seizoen 47 officiële duels voor Leverkusen. Daarin was hij goed voor veertien doelpunten en twaalf assists. Op 13 oktober 2013 debuteerde de verdediger annex middenvelder in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk (1-2 verlies) voor het Nederlands elftal. Tot dusver heeft hij twee interlands voor Oranje gespeeld.

Lees ook: Tweede afvaller uit voorselectie van Oranje lijkt bekend

Meijer, die zelf één interland voor Oranje speelde, vond de wedstrijden van Frimpong voor Nederland tot nu toe niet goed. "Die wedstrijd tegen Schotland was ik zelfs een beetje teleurgesteld in hem. Aangezien ik hem daarvoor aan het werk had gezien in de Bundesliga, waar ik hem alleen maar complimenten kon geven. Nu was hij gewoon zwak, hij durfde geen acties te maken en kwam weinig op volle snelheid. Even later kwam Dumfries erin en die liet even zien dat het ook anders kan."