Voorbeschouwing Gibraltar - Nederland

Jildert Jildert
30 mrt. 2021, 19:49
30 mrt. 2021, 19:49
© IMAGO

Gibraltar en Nederland trappen om 20:45 af voor hun derde WK-kwalificatiewedstrijd. Het duel wordt afgewerkt op de Rots van Gibraltar, en het is de eerste keer dat beide landen elkaar treffen.

Zelfde opstelling als tegen Letland

Frank de Boer komt met dezelfde namen op de proppen als in de wedstrijd tegen Letland. Dat betekent Luuk de Jong in de spits en Davy Klaassen op het middenveld. Tim Krul moet, bij afwezigheid van Jasper Cillessen, het doel verdedigen. Extra aanvallers vindt De Boer niet nodig. "Daar wordt het niet per se makkelijker van, want dan worden de ruimtes voor ons nog kleiner", zei hij op de persconferentie.

Hopen op een monsterscore

37 doelpogingen en 16 corners leverden tegen Letland slechts twee doelpunten op. Dat moet veel beter tegen Gibraltar, de nummer 192 op de FIFA-ranglijst (Letland was 136). Sterker nog, zet Oranje geen grote score neer, dan dreigt het achterop te raken in een groep waar doelsaldo doorslaggevend kan worden.

Gibraltar won twee van de afgelopen 20 wedstrijden

Bang hoeft het Nederlands elftal in ieder geval niet te zijn voor Gibraltar, één van de zwakste broeders in deze WK-kwalificatie. Het land won maar twee van zijn afgelopen 20 wedstrijden: 1-0 tegen San Marino en 1-0 tegen Liechtenstein. België zette de grootste cijfers tegen Gibraltar neer: onze zuiderburen wonnen vier jaar geleden met 9-0.

Lees meer over:

Nederland Gibraltar WK 2022