Vraagtekens bij selectie Oranje: ‘Hij is Nederlands elftal-waardig’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
15 mrt. 2024, 17:31
15 mrt. 2024, 17:31
© IMAGO

PSV-coach Peter Bosz mist Jordan Teze in de definitieve selectie van het Nederlands elftal, die eerder op de vrijdag door de KNVB bekend werd gemaakt. Oranje speelt aan het einde van de maand oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland. De verdediger van PSV is echter niet geselecteerd door bondscoach Ronald Koeman en hij had in de optiek van Bosz wel een oproep verdiend.

“Als je kijkt naar de wedstrijd die Teze tegen Borussia Dortmund speelde, had je hem misschien wel moeten selecteren”, vertelde Bosz vrijdag tijdens een persconferentie, twee dagen voor het competitieduel met FC Twente. “Ik vond hem daar echt heel goed spelen, daarin herkende ik Jordan weer zoals hij in de eerste seizoenshelft speelde.”

Ronald Koeman maakt selectie Oranje bekend

“Ik vond hem na de winterstop een mindere fase hebben”, erkende de trainer van PSV. “Maar zoals hij nu weer tegen Dortmund speelde, dan vind ik hem echt Nederlands elftal-waardig. Alleen ik heb niet het overzicht dat de bondscoach wel heeft. Koeman weet natuurlijk precies hoe hij wil gaan spelen, dat weet ik ook niet.”

“Denzel Dumfries en Jeremie Frimpong zijn hele andere types, die zijn als opkomende vleugelverdediger heel bruikbaar, maar ik weet dus niet hoe hij wil gaan spelen. Jordan is iemand die ook in een viermansverdediging laat zien dat hij daar uitstekend kan spelen”, vindt Bosz. Teze, 24 jaar, speelde in totaal vier interlands voor Oranje.

Lees meer: Kraay jr. ziet Nederland EK winnen met deze zes spelers

Teze is de vaste rechtsback bij PSV, maar door de moordende concurrentie achterin bij het Nederlands elftal valt hij voorlopig dus net buiten de selectie. Koeman, die graag met vijf verdedigers speelt bij Oranje, geeft rechts in de verdediging veelal de voorkeur aan Dumfries, die gewend is aan het systeem bij Inter.