Waar wordt Nederland - Duitsland gespeeld?

Max Max
12 mrt. 2022, 11:46
15 mrt. 2022, 13:35
© IMAGO

De wedstrijd Nederland - Duitsland wordt op dinsdag 29 maart gespeeld in een bomvolle Johan Cruijff ArenA. Het stadion van Ajax is het decor voor deze klassieker in het Europese voetbal. De wedstrijd begint op dinsdagavond om 20.45 uur.

De wedstrijd tussen Nederland en Duitsland wordt drie dagen na het oefenduel tegen Denemarken gespeeld. Die wedstrijd is het eerste duel van 2022 en staat in het teken van het WK 2022 in Qatar, later in het jaar.

De Johan Cruijff ArenA mag weer uitverkocht worden

Het duel tussen Nederland en Duitsland mag gespeeld worden in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA. Nu Covid 19 (voorlopig) écht op z'n retour lijkt mogen de voetbalstadions weer volledig met supporters gevuld worden.

Voor de laatste keer dat Oranje in een uitverkochte ArenA, speelde moeten we terug naar november 2019, toen Corona nog gewoon een biertje was. Het Nederlands elftal speelde destijds het EK-kwalificatieduel tegen Estland.

De aanwezig fans konden destijds wel vijf keer juichen, want onder bondscoach Ronald Koeman won Oranje met 5-0. Georginio Wijnaldum was de grote man bij Oranje met drie doelpunten. De wedstrijd was de laatste in die kwalificatiereeks, waarmee Oranje een ticket verdiende voor het EK.

In diezelfde poule zat ook Duitsland, dat als eerste eindigde in de groep. De Duitsers zijn nu dus ook de tegenstander, dit keer in een oefenduel.

Leer hier alles over Nederland - Duitsland >>

Lees meer over:

Duitsland WK 2022